May 252010
 

The title says it all. I bought a new Dell Studio 1557 in November 2009. Lovely full HD WLED screen. Delighted with it. The only probem is (was) whenever I load up a DVD, after about a minute of playing, it starts juddering and the picture and sound go intermittent. I also had a problem burning a DVD recently when the same sort of thing happened.

I assumed it was a faulty DVD drive, but am very reluctant to return my machine as I use it for my business. I thought I’d see if anyone else on the web has had the same problem. And I’m glad I did. Several people have. In this thread, the problem is described and near the bottom, someone mentions that they tracked it down to the supplied Dell backup software (Dell Datasafe), which seems to poll the DVD drive every minute when a disk is loaded. So, as recommended, I fired up task manager (CTRL-ALT-DELETE) and killed the process STService.exe

Then I loaded up a DVD and watched it for about 10 minutes with no issues. Hallelujah 😀 It works just like it should.

So I celebrated that success by uninstalling Dell Datasafe to make it permanent. :X-P:

I just got back from school where I teach an ICT class. We watched a 40 minute DVD on this machine with no issues at all. Now it’s working how it should. I’m so pleased. 😀

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)